Baseball

Wat is baseball?

Baseball is een populaire Amerikaanse sport. 2 teams nemen het tijdens een wedstrijd tegen elkaar op door om beurten aan slag te komen en in het veld te staan.

Het spel

Een normale baseball wedstrijd bestaat uit 9 ‘innings’. Tijdens een inning proberen de spelers, 1 per 1, de bal weg te slaan. Als de bal weggeslagen is, probeert de speler zo snel mogelijk langs de 3 bases te lopen en de homeplaat terug te bereiken. Als dit lukt, heeft de speler een ‘run’ gescoord. Als de speler de bal niet kan wegslaan, is hij uit. Ook tijdens het lopen kan een speler uit gemaakt worden. Na drie ‘outs’ komt het andere team aan bat en krijgt de kans om runs te scoren. Nadat beide teams hun kans aan bat hadden, is een inning gedaan.

Een baseball team bestaat uit 9 spelers, 6 infielders en 3 outfielders. De infielders zijn de pitcher, catcher, eerste baseman, tweede baseman, short stop en derde baseman. De outfielders zijn left field, center field en right field.

Op de website van de VBSL (Vlaamse Baseball en Softball Liga) vind je meer uitleg over de regels van baseball.

Wil je een wedstrijd komen kijken? Een overzicht van alle wedstrijden vind je in onze kalender.

Leuven Twins’ baseball team

Ben je 16 jaar of ouder en heb je al ervaring met baseball of softball? Dan kun je meespelen met onze competitieve baseball teams.
Ben je nog geen 16 jaar, maar heb je al baseball ervaring? Dan kun je al mee trainen met onze baseball teams.
Van november tot maart trainen we elke zondag, van 15u40 tot 17u50.
Van maart tot september trainen we elke dinsdag en donderdag, van 18u45 tot 21u00.

Om baseball te spelen moet je jaarlijks 130 euro lidgeld betalen. Je hebt ook een sportkaart of dagpas van de KULeuven nodig.

Interesse? Aarzel dan niet en contacteer ons!