Wat is het

Wat is baseball?

Baseball is een populaire Amerikaanse sport. 2 teams nemen het tijdens een wedstrijd tegen elkaar op door om beurten aan slag te komen en in het veld te staan.

Het spel

Een normale baseball wedstrijd bestaat uit 9 ‘innings’. Tijdens een inning proberen de spelers, 1 per 1, de bal weg te slaan. Als de bal weggeslagen is, probeert de speler zo snel mogelijk langs de 3 bases te lopen en de homeplaat terug te bereiken. Als dit lukt, heeft de speler een ‘run’ gescoord. Als de speler de bal niet kan wegslaan, is hij uit. Ook tijdens het lopen kan een speler uit gemaakt worden. Na drie ‘outs’ komt het andere team aan bat en krijgt de kans om runs te scoren. Nadat beide teams hun kans aan bat hadden, is een inning gedaan.

Een baseball team bestaat uit 9 spelers, 6 infielders en 3 outfielders. De infielders zijn de pitcher, catcher, eerste baseman, tweede baseman, short stop en derde baseman. De outfielders zijn left field, center field en right field.

Op de website van de VBSL (Vlaamse Baseball en Softball Liga) vind je meer uitleg over de regels van baseball.

Om baseball te spelen moet je jaarlijks 130 euro lidgeld betalen. Je hebt ook een sportkaart of dagpas van de KULeuven nodig. Ben je tussen 6 en 10 jaar? Dan kun je aansluiten bij beeball.

Zin om mee te spelen? Aarzel dan niet en contacteer ons!