Training & Wedstrijden

Wanneer

We trainen binnen van begin november tot eind maart. De binnentrainingen gaan elke zondag door in de Grote Zaal van Gebouw de Nayer (KU Leuven) en dit is ons tijdschema voor de binnentrainingen:

 

 

De buitentrainingen en wedstrijden gaan door op de velden aan Gebouw de Nayer. Tijdens het seizoen ziet onze agenda er als volgt uit:

Van zodra de buitentrainingen starten, zal de training op dinsdag doorgaan van 18u tot 20u. Vanaf 7 juni zal deze training ook doorgaan van 19u-21u.

Uitrusting

Het Twins uniform, bestaande uit rode kousen, grijze broek, Twins jersey, rode riem.
Matthew stond hier als pitcher op het veld. Bij de slowpitch is het dan verplicht om een masker te dragen.

Je kunt in gewone sportkledij komen trainen. De meeste spelers gebruiken het liefst hun eigen handschoen, maar je kunt ook een handschoen van de club gebruiken. Mannen moeten verplicht een schelp dragen.

Voor binnentrainingen is het belangrijk dat je schoenen draagt die geen sporen achterlaten op de sportvloer.

Bij de buitentrainingen draag je best voetbal- of baseballschoenen.

Voor de wedstrijden moet je een Twins uniform dragen. Dit bestaat uit rode kousen, grijze broek, een Twins jersey, een schelp voor mannen en een rode riem. Indien het koud of warm weer is, doen veel van onze spelers ook een ondershirt van bijvoorbeeld Under Armour aan. Dit moet dan ook in het rood zijn.

In dit document vind je richtprijzen voor alle kledingsstukken. Kousen en de riem kun je in een gewone sportwinkel kopen. Voor de grijze broek ga je best naar een baseball-winkel, zoals bijvoorbeeld The Cage of Covee.

Het Twins uniform bestaande uit een short, een mouwloze jersey, rode sokken.
Indien een short gedragen wordt, is het aangeraden om knielappen te dragen.
Tijdens het batten wordt een helm gedragen en veel spelers verkiezen om batting gloves te dragen.