Slowpitch

Slowpitch is een variant van baseball. De vaardigheden en capaciteiten die nodig zijn in baseball zijn ook nodig in slowpitch. Er zijn drie verschillen met baseball die het gemakkelijker maken om een slowpitch bal te raken:

  1. de bal wordt trager gepitcht
  2. de bal is groter
  3. de bat is dunner

Hierdoor is er meer actie op het veld en eindigen de wedstrijden over het algemeen met hogere scores. Ook al noemt het spel slowpitch, het is niet een trager of minder spannend spel. De bal is gewoon groter en wordt trager gepitcht!

Het spel

Een standaard slowpitch wedstrijd bestaat uit maximaal 7 ‘innings’. Tijdens een inning proberen de spelers, 1 per 1, de gepitchte bal weg te slaan. Na een hit moet de speler zo snel mogelijke langs de drie bases te lopen, tot op de homeplaat waar ze zijn begonnen. Dit zijn de zogenaamde ‘runs’. Als de speler de bal niet kan wegslaan, of de bal sneller aan een base is dan de speler, is die uit. Na drie ‘outs’ krijgt het andere team de kans om zoveel mogelijk runs te scoren. Nadat beide teams aan bat zijn geweest, is een inning gedaan.

Een slowpitch team bestaat uit 10 spelers, 6 infielders en 4 outfielders. De infielders zijn de pitcher, catcher, eerste baseman, tweede baseman, short stop en derde baseman. De outfielders zijn left field, left center field, right center field en right field.

Leuven Twins’ slowpitch teams

De twee slowpitch teams van de Leuven Twins, Do Damage en Brewers, zijn teams waar iedereen de kans krijgt om te spelen. Hierdoor zijn de wedstrijden altijd zeer tof. Iedereen vanaf 14 jaar, met of zonder ervaring, kan meespelen. Ben je jonger dan 14 jaar? Geen probleem! Je kunt steeds mee trainen.

Tijdens de winter (november – maart) trainen we elke zondag. De beginners trainen van 14u45 tot 16u55. De gevorderden trainen van 16u35 tot 18u45. In de zomerperiode (maart – september) trainen we elke dinsdag en donderdag van 18u45 tot 21u00.

Het jaarlijkse lidgeld bedraagt EUR 65 (seizoen 2018), exclusief de vereiste sportkaart van de KULeuven.

Ben je geïnteresseerd om lid te worden van onze slowpitch teams? Aarzel niet en contacteer ons.