10-13 jaar: Miniemen

Bij de miniemen maken we de sprong van Beeball naar het echte baseball.
Er wordt gespeeld met de echte baseball regels, die hier en daar wat worden aangepast op kindermaat

Een baseball wedstrijd bij de miniemen bestaat uit maximum 7 innings. Tijdens een inning proberen de spelers, 1 per 1, de bal weg te slaan. Als de bal weggeslagen is, probeert de speler zo snel mogelijk langs de 3 bases te lopen en de homeplaat terug te bereiken. Als dit lukt, heeft de speler een ‘run’ gescoord. Als de speler de bal niet kan wegslaan, is hij uit. Ook tijdens het lopen kan een speler uit gemaakt worden. Na drie ‘outs’ komt het andere team aan bat en krijgt de kans om runs te scoren. Nadat beide teams hun kans aan bat hadden, is een inning gedaan.

Een baseball team bestaat uit 9 spelers, 6 infielders en 3 outfielders. De infielders zijn de pitcher, catcher, eerste baseman, tweede baseman, short stop en derde baseman. De outfielders zijn left field, center field en right field.

Trainingen

De binnentrainingen van de miniemen vinden plaats elke zondagvoormiddag van 11 tot 12u30 in Gebouw de Nayer.
De buitentrainingen van de miniemen vinden plaats elke woensdagavond:

  • van 17 tot 18u30 (in april)
  • van 18 tot 19u30 (vanaf mei)

Kom in sportkleren en sportschoenen of voetbalschoenen en breng wat water om te drinken mee. Als je een handschoen of een bat hebt, dan mag je die ook zeker meenemen. De rest van het materiaal wordt door de club voorzien.

Op de website van de VBSL (Vlaamse Baseball en Softball Liga) vind je meer uitleg over de regels van baseball.