6-10 jaar: BeeBall

BeeBall is een variant van baseball gericht op kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Door de eenvoudigere spelregels is het spelletje sneller te leren. Met kleinere ploegjes en een kleiner speelveld kan het ook overal gespeeld worden.

In BeeBall nemen 2 ploegen het tegen elkaar op, 1 ploeg in het veld en 1 aan bat. De speler aan bat slaat de bal weg, en probeert zo snel mogelijk langs de verschillende bases te lopen. De ploeg in het veld probeert de bal zo snel mogelijk bij de base te brengen waar de loper naar onderweg is. Als de bal voor de loper aan een base geraakt, is de loper uit. Als de loper terug aan de homeplaat is, heeft die een run gescoord. De ploeg met de meeste runs op het einde van de wedstrijd heeft gewonnen.

Trainingen

De binnentrainingen van beeball vinden plaats elke zondagvoormiddag van 11 tot 12 uur in Gebouw de Nayer.
De buitentrainingen van beeball vinden plaats elke woensdagavond:

  • van 17 tot 18 uur (in april)
  • van 18 tot 19 uur (vanaf mei)

Kom in sportkleren en sportschoenen of voetbalschoenen en breng wat water om te drinken mee. De rest van het materiaal wordt door de club voorzien.

BeeBall Rookies (6 en 7 jaar)

In de Rookie League bestaat het speelveld uit een driehoek, met 2 bases en een homeplaat. Teams van 4 tot 6 spelers spelen tegen elkaar in wedstrijden die 20 minuten duren. Iedere speler komt aan slag voordat de teams wisselen.

BeeBall Majors (8 tot en met 10 jaar)

In de Majors bestaat het veld uit een diamand, met 3 bases en een homeplaat. Teams van 6 tot 9 spelers nemen het tegen elkaar op in wedstrijden van 40 minuten (tornooi) of 90 minuten. Als er 3 spelers uit zijn wisselen de teams.

Foto Beeball team

Meer informatie over BeeBall vind je terug op de site van de VBSL.