Slowpitch

Slowpitch is een variant van baseball. De vaardigheden en capaciteiten die nodig zijn in baseball zijn ook nodig in slowpitch. Er zijn drie verschillen met baseball die het gemakkelijker maken om een slowpitch bal te raken:

 1. de bal wordt trager gepitcht
 2. de bal is groter
 3. de bat is dunner

Hierdoor is er meer actie op het veld en eindigen de wedstrijden over het algemeen met hogere scores. Ook al noemt het spel slowpitch, het is niet een trager of minder spannend spel. De bal is gewoon groter en wordt trager gepitcht!

Het spel

Een standaard slowpitch wedstrijd bestaat uit maximaal 7 ‘innings’. Tijdens een inning proberen de spelers, 1 per 1, de gepitchte bal weg te slaan. Na een hit moet de speler zo snel mogelijke langs de drie bases te lopen, tot op de homeplaat waar ze zijn begonnen. Dit zijn de zogenaamde ‘runs’. Als de speler de bal niet kan wegslaan, of de bal sneller aan een base is dan de speler, is die uit. Na drie ‘outs’ krijgt het andere team de kans om zoveel mogelijk runs te scoren. Nadat beide teams aan bat zijn geweest, is een inning gedaan.

Een slowpitch team bestaat uit 10 spelers, 6 infielders en 4 outfielders. De infielders zijn de pitcher, catcher, eerste baseman, tweede baseman, short stop en derde baseman. De outfielders zijn left field, left center field, right center field en right field.

Ready to play ball?

Zin om softbal te proberen of heb je al ervaring? Kom dan naar 1 van onze trainingen! Je mag 3 keer gratis komen trainen, voordat we je vragen om in te schrijven.

 • Indoor
  • Waar: Grote Zaal in gebouw De Nayer op het Sportkot (Tervuursevest 101, 3001 Heverlee)
  • Wanneer: Van oktober t.e.m. maart elke zondag van 12 tot 14u (level 1) 14 tot 16 uur (level 2)
 • Outdoor
  • Waar: Baseballveld aan gebouw De Nayer op het Sportkot
  • Wanneer: Van april t.e.m. september elke dinsdag en donderdag van 19 tot 21 uur
Slowpitch Gold Team @ Heist Afterburners 19 september 2020
Slowpitch Gold Team @ Heist Afterburners 19 september 2020

Nog vragen? Neem dan contact met ons op.